Fren Hidrolik Yağının Taşıtlardaki Önemi

Öncelikle fren hidrolik sıvısı/yağı nedir ona bakalım: 
Taşıtlarda sıkıştırılamayan bir sıvı ile dolu olan kapalı sisteme bir tarafından basınç uygularsanız (fren pedalı) diğer uçtaki pistonda güç elde edersiniz. Bu güç de fren balatalarını fren disklerine ya da kampanalara bastırarak yavaşlamanızı sağlar. Bu sırada açığa
çıkan ısının bir kısmı metal aksam vasıtası ile fren sıvısına aktarılarak onun da ısınmasına sebep olur. Fren hidrolik sıvısının/yağının tiplerine gelince, kimyasal olarak 2’ye ayrılır: 
1. Silikon temelli yağlar (DOT 5): 
a. Silikon içerir 
b. Boyaya zarar vermez 
c. Daha fazla sıkıştırılabilir olduğu için frenlerde süngerimsi bir his oluşturur. 
d. Suyla karışmaz dolayısı ile fren sisteminde su/yağ/su/yağ şeklinde bir durum oluşur. (Zararıkonusuna daha sonra geleceğiz) 
2. Polyglycol Ether temelli yağlar (DOT 3, DOT 4, DOT 5.1): 
a. Boyalı ve plastik yüzeylere ciddi şekilde zarar verir. Kullanırken son derece dikkatliolunmalıdır. Aynı şekilde deri ve gözler ile teması kesinlikle önlenmelidir. Temas durumunda hemen çok bol su ile yıkanmalıdır. 
b. Su ile karışabilir. 
c. Silikon temelli sıvılar gibi frenlerde süngersi bir hisse yol açmaz
- Peki bu DOT nedir? 
Department of Transportation (Ulaştırma Birimi) kelimelerinin kısaltmasından oluşturulmuş birAmerikan standardını belirtir. DOT sayıları fren sıvılarının KURU ve ISLAK kaynama derecelerine göre belirlenir. 
Fren sıvısının kaynama derecesi DOT tipine ve içindeki su miktarına bağlı olarak değişir. Fren sıvısı havanın içindeki nemi çeker. İşte bu yüzden fren sıvılarını kullandıktan sonra kutunun kapağını hemen sıkıca kapatmanız gerekir.En sağlıklısı küçük ambalajlarda alıp ihtiyaç kadarını kullanıp kalanını uygun şekilde yok etmektir. 
— Fren sıvısının içine su karışması neden zararlı? 
Fren sıvılarının kaynama derecelerine göre sınıflandırıldığını söylemiştik. Sıvıya karışan su sıvının kaynama derecesini düşürerek frenlerin daha çabuk işe yaramaz hale gelmesine sebep olur.
Kaynama sonucu ortaya çıkan buhar basınç uygulandığında sıkıştırılabileceği için pedala uygulanan basınç, kaliperdeki pistona iletilemeyecek, dolayısı ile frenleriniz tutmayacaktır. 
— DOT 3–4–5–5,1 karşılaştırması 
DOT dereceleri ıslak ve kuru kaynama derecelerini belirtir. Kuru kaynama derecesi, içinde su olmayan
sistemde sıvının kaynayacağı, dolayısı ile frenlerin işe yaramaz hale geleceği sıcaklığı, ıslak kaynama derecesi ise içinde %3 su bulunan sıvının kaynama derecesini göstermektedir. 
Fren Sıvısı Tipi Kuru Kaynama Derecesi Islak Kaynama Derecesi 
DOT 3 205°C 140°C 
DOT 4 230°C 155°C 
DOT 5 260°C 180°C 
DOT 5.1 270°C 190°C 

Görüldüğü gibi %3 su bile sıvının kaynama derecesini ciddi oranda etkilemektedir. Aynı zamanda sisteme giren su fren sistemi içindeki metal parçalarda da paslanmaya sebep olacaktır. 

— Sisteme su girmesini engellemek için neler yapılabilir?

• Fren hidrolik rezervuarlarının kapaklarını sıkı bir şekilde kapalı tutun ve açmak zorundakaldığınızda ya da sıvıyı doldurduktan/tamamladıktan sonra hemen kapatın. 
• Yılda bir kere mutlaka fren hidrolik sıvısını değiştirin 
• Yıllık fren sıvısı değişiminde yeni ve kapalı bir ambalajdaki sıvıyı kullanın ve kalanını saklayıp tekrar kullanmaktan kaçının. 
— Dikkat edilmesi gereken diğer noktalar 
• Aracınızda mutlaka kullanım kılavuzunda belirtilen tipte fren hidrolik sıvısı kullanın. 
• Fren sistemindeki lastik parçalara ve contalara zarar verebileceği için eğer kullanım kılavuzunda özellikle belirtilmemişse silikon bazlı yağ kullanmaktan kaçının. 
• DOT 3, DOT 4 ve DOT 5.1 tipindeki yağların motorunuzun boyalı ve plastik aksamı ile deri ve gözünüze temasından özellikle kaçının. Sıçramaması ve dökülmemesi için azami dikkat gösterin. 
*Servisimizde fren hidrolik yağı yeterlilik testini ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.